Status: U bent niet ingelogd.Voice over IP goed alternatief voor ISDN

Voice over IP kortweg VoIP genoemd is een goed alternatief voor ISDN. Nu KPN gaat gestopt ismet ISDN en langzaam zijn ISDN netwerk uitzet (vooralsnog planning januari 2020) moeten veel mensen en bedrijven op zoek naar een alternatief.

VoIP is een prima alternatief. Je kunt bij VoIP net zoals ISDN meerdere telefoon nummers hebben en ook met meerdere lijnen gelijktijdig in- of uitbellen.

Voor VoIP anders dan bij ISDN bent u wel een aparte drager nodig. Voor ISDN was dat nog een aparte kabel die van buiten uw pand in komt, voor VoIP kunt u in principe iedere internet verbinding gebruiken. Dus heeft u al een internet verbinding naast uw ISDN dan is deze goed te gebruiken voor VoIP.

Heeft u isdn telefoon toestellen dan zijn deze helaas niet meer te gebruiken. Heeft u op uw ISDN aansluiting een quattrovox aangesloten, dan heeft u zeer waarschijnlijk op uw quattrovox standaard (analoge) toestellen aangesloten. U kunt uw quattrovox niet meer gebruiken voor VoIP maar uw analoge toestellen nog wel . Hiervoor dient u dan wel een interface aan te schaffen, een zogenaamde "analoge telefoon adapter" kortweg ATA genoemd. Deze plaatst u tussen uw internet verbinding (sluit u aan op uw internet router/modem) en uw analoge telefoons.
Ook is het mogelijk ook VoIP telefoon toestellen te kopen. Deze sluit u direct aan op uw internet verbinding, u heeft dan ook nummer herkenning, u kunt zien wie er belt, ook kunt u met een VoIP telefoon alle mogelijkheden van VoIP beter gebruiken.

VoIP toestellen zijn er in vaste toestellen, DECT (draadloos) of via WIFI, ook kunt u op uw smartphone een voip app installeren.